Nem találsz valamit az oldalon vagy a fórumon? Írd be ide:

Rólunk mondtátok: Imádom ezt a klubot! Jó humoros képek és ha a kis smartommal valami gond van vagy kell valami hozzá írok nektek és segítetek ❤ - Pápai Lilla

SMART Stabilizátor

Ebben a részben a gyáritól eltérő, valamit változtató, jobbá alakító dolgokról lesz szó. Ez esetben a kanyarstabilizátor modifikációja a téma. Ez az alkatrész felel azért, hogy ha tempósan megyünk be egy kanyarba, és a karosszeria megdől, plusz rugóerőt adjon, de kizárólag a terhelt oldalnak.

smart stabilizátorAz mindenki számára világos, hogy a kanyar belső ívén levő kerék tapadása csökken, az autó súlypontja a külső oldal felé esik. Ez nekünk nem jó. Az lenne az ideális, ha az autó függőleges maradna, ezáltal mind a két oldal ugyanakkora tapadást tudna átvinni. Ezért épitették be a stabilizátort.

DE sajnos a smart-nak ez egy gyengén megtervezett alkatrésze. Az alsó gömbfej folyamatos húzáson van és igy csak kis felületen tud erőt átvinni. Nagyon hamar tönkremegy. Nem kell gyorsan menni, elég csak a rendszeres városi használat és máris elkopik, lógni kezd. Ilyenkor minden apró úthibán hangos kopogás hallatszik.

Nos, ezt az alsó gömbfejet cseréljük gumi silent block-ra. Ami, amellett, hogy rendkívül sokáig bírja, még külön cserélhető is. Ez által még tovább lehet fokozni a sportosságot, akár Poliuretán silentekkel. A képen az eredeti, gyengén megtervezett konstrukció. És a silent blockos megoldás.

smart stabilizátor