A híresztelésekkel ellentétben a SMART egyelőre nem tervezi piacra dobni a Roadster második generációját és csak reménykedhetünk benne, hogy egyáltalán tervezi a városi sportautó új generációjának gyártását a jövőben.

A SMART vezérigazgatója, Annette Winkler kijelentette, hogy egyelőre nem lesz új Smart Roadter. Azt nyilatkozta, hogy “mindenki szívesen használna Roadstert, de senki sem hajlandó kifizetni annak költségeit.”

Hogya Péter – egy Magyar Smart Roadster tervező, akinek a munkáját lentebb láthatjuk így nyilatkozott:

“Az új Smart Roadster tervezése során az elsődleges cél egy dinamikus, maszkulin sportautó készítése volt, ami egyben magában hordozza a Smartok tipikus stílusjegyeit. Emellett célom volt az autó optikai megnyújtása és kiszélesítése. A koncepció része a Smartokra jellemző tridion biztonsági cella, az autó karosszériája pedig különböző színű elemekből épül fel. A funkcionalitás szem előtt tartása is fontos volt számomra az autó tervezése során, ezért helyeztem különösen nagy hangsúlyt a gyorsan egy egyszerűen nyitható és zárható tetőre. A tető és az autó hátsó része méretekben megegyezik, ami lehetővé teszi, hogy a tető könnyen hátracsúsztatható egy elektromos motor segítségével.”

új smart roadster tervekúj smart roadster tervek új smart roadster tervek