Ebben a képes útmutatóban minden hasznos tanácsot megtalálsz a smart fortwo 450 (1998-2006) hűtőfolyadékkal és a fagyállóval kapcsolatban, illetve azt is, hogyan tudod könnyedén ellenőrizni a folyadék szintet és után tölteni, ha szükséges, íme:

Zárolt tartalom klubtagok részére!

Minimum "EZÜST TAGSÁG"-gal olvasható tovább!

Mi tartozik az EZÜST Tagsághoz?

Hozzáférés az összes:

- SMART Karbantartási Tipphez

- Otthoni Hibamegállapítási Útmutatóhoz

- SMART Tudástár anyaghoz

- Nőknek SMART Tanácsokhoz

- SMART Szervizek és Bontók listájához

 

 

Érdemes ezt választanod, ha már van smartod vagy most fogsz venni és gyorsan szeretnél választ kapni a napi smart használattal kapcsolatos kérdéseidre és spórolni szeretnél az alapvető karbantartási munkákon, mert amit tudsz Te magad szeretnéd otthon elvégezni és ehhez keresel útmutatókat.

 

Mikre fogsz választ kapni?

Napi használattal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása.

Smart Karbantartás (pl.: olaj, szűrő cserék és egyéb otthon is könnyen elvégezhető rendszeres karbantartások képes útmutatókkal)

 

 

Spórold meg a tanulópénzt ezzel a Tagsággal! A legtöbb felmerülő karbantartási teendőt otthon is el tudod végezni. Ha pedig valamit mégsem, akkor az útmutatók és hibaleírások alapján felkészülten érkezhetsz a szervizbe, így nem tudnak majd átvágni.

 

 

A Tagság 1 évig érvényes a kiváltás napjától számítva.

 

 

 

Az EZÜST Tagság ára most csupán 5.990 Ft, mellyel az oldalon lévő fent felsorolt összes EZÜST fokozatú zárt tartalom elérhető korlátlanul.

 

Ha már van EZÜST TAGSÁGOD, akkor lépj be. Ha még nincs, akkor lentebb tudod kiváltani:

 

Ha szeretnél hozzáférni ehhez és az összes további EZÜST fokozatú költéscsökkentő SMART útmutatóhoz, hogy rengeteg pénzt, időt és idegeskedést megspórolhass, akkor kattints az alábbi gombra és váltsd ki a Tagságot:

 

 

KIVÁLTOM A TAGSÁGOT

 

FONTOS: ha az általános karbantartáson felül Te magad szeretnéd otthon megjavítani a smartod felmerülő hibáit is és ehhez szükséged van szerelési útmutatókra, akkor ide kattintva válaszd inkább az ARANY TAGSÁG-ot, hogy korlátlanul hozzáférhess minden útmutatóhoz. 

CSAK OLYAN HŰTŐFOLYADÉKOT TÖLTS A SMARTBA, AMI ALUMINIUM KOMPATIBILIS!!!

A smart 3 évente javasolja a hűtőfolyadék cserét, hogy a korrózió gátlás és a fagyálló tulajdonságok megfelelőek maradjanak. A smart fortwo 450 (1998-2006) típusban kb 4,5 liter hűtőfolyadék van, de ez a hűtőfolyadék több, mint sima csapvíz. Sima csapvizet SOHA ne tölts a smartba! Ne kísérletezz vele, nem éri meg! Ha véletlen mégis olyan helyzetbe kerülsz, hogy útközben után kell töltened és nincs kéznél (vagy nem tudsz vásárolni) előre bekevert hűtőfolyadékot, akkor is inkább előre palackozott vizet használj, ne csapvizet – de azt is csak akkor, ha biztos nincs más megoldás.

A boltokban kapható hűtőfolyadék általában 50/50 arányba keverik be (víz/hűtőfolyadék)

Minden országban más a javasolt keverési arány a hőmérséklettől függően, így amit a tartózkodási helyünk szerinti boltokban megvásárolhatunk azzal valószínűleg nem lesz gondunk.

A hűtőfolyadék rozsdagátló és olyan anyagokat is tartalmaz, ami megakadályozza a lerakódásokat, illetve növeli a gumialkatrészek élettartamát.

A hűtőfolyadék színével nem kell foglalkoznod, mert nem feltétlenül utal rá, hogy milyen van benne. Azt javasoljuk, hogy ugyanolyannal tölts után.

Ellenőrizd a folyadék szintet:

  1. VÁRD MEG MÍG LEHÜL AZ AUTÓ!!!

2. A vezető oldalon vedd le a kis szellőző rácsot. A slusszkulcsoddal el tudod fordítani a csavarját.

smart fortwo 450 hűtőfolyadékszint ellenőrzés utántöltés útmutató leírás

3. vedd ki a műanyag légalagutat:

smart fortwo 450 hűtőfolyadékszint ellenőrzés utántöltés útmutató leírás

4. Az alatta lévő tartály kupakját csavard le.

smart fortwo 450 hűtőfolyadékszint ellenőrzés utántöltés útmutató leírás

5. Nézz bele és látni fogod a MIN és MAX jelöléseket.

6. Ha a MIN alatt van, akkor tölts még rá hűtőfolyadékot, de ne többet, mint a MAX jelölés!

7. Amikor kész vagy ne feledd visszacsavarni a tartály kupakját és a rácsot jól visszazárni, hogy véletlen se essen ki.

Ha most vetted az autót, akkor úgy sem fogod tudni mi van benne. Ilyenkor, ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes leengedni az egészet és újra feltölteni, így tudni fogod milyen van benne. A leengedés lépéseit ebben az útmutatóban találod: Hűtővíz folyadék leengedése

FONTOS!

CSAK OLYAN HŰTŐFOLYADÉKOT TÖLTS A SMARTBA, AMI ALUMINIUM KOMPATIBILIS!!!

[/ihc-hide-content]