Allergiás vagy? Akkor ez a részletes képes útmutató a pollenszűrő cseréről érdekelni fog! Végezd el a cserét minél előbb. Ezzel az útmutatóval nem fog gondot okozni:

Zárolt tartalom klubtagok részére!

Minimum "EZÜST TAGSÁG"-gal olvasható tovább!

Mi tartozik az EZÜST Tagsághoz?

Hozzáférés az összes:

- SMART Karbantartási Tipphez

- Otthoni Hibamegállapítási Útmutatóhoz

- SMART Tudástár anyaghoz

- Nőknek SMART Tanácsokhoz

- SMART Szervizek és Bontók listájához

 

 

Érdemes ezt választanod, ha már van smartod vagy most fogsz venni és gyorsan szeretnél választ kapni a napi smart használattal kapcsolatos kérdéseidre és spórolni szeretnél az alapvető karbantartási munkákon, mert amit tudsz Te magad szeretnéd otthon elvégezni és ehhez keresel útmutatókat.

 

Mikre fogsz választ kapni?

Napi használattal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása.

Smart Karbantartás (pl.: olaj, szűrő cserék és egyéb otthon is könnyen elvégezhető rendszeres karbantartások képes útmutatókkal)

 

 

Spórold meg a tanulópénzt ezzel a Tagsággal! A legtöbb felmerülő karbantartási teendőt otthon is el tudod végezni. Ha pedig valamit mégsem, akkor az útmutatók és hibaleírások alapján felkészülten érkezhetsz a szervizbe, így nem tudnak majd átvágni.

 

 

A Tagság 1 évig érvényes a kiváltás napjától számítva.

 

 

 

Az EZÜST Tagság ára most csupán 5.990 Ft, mellyel az oldalon lévő fent felsorolt összes EZÜST fokozatú zárt tartalom elérhető korlátlanul.

 

Ha már van EZÜST TAGSÁGOD, akkor lépj be. Ha még nincs, akkor lentebb tudod kiváltani:

 

Ha szeretnél hozzáférni ehhez és az összes további EZÜST fokozatú költéscsökkentő SMART útmutatóhoz, hogy rengeteg pénzt, időt és idegeskedést megspórolhass, akkor kattints az alábbi gombra és váltsd ki a Tagságot:

 

 

KIVÁLTOM A TAGSÁGOT

 

FONTOS: ha az általános karbantartáson felül Te magad szeretnéd otthon megjavítani a smartod felmerülő hibáit is és ehhez szükséged van szerelési útmutatókra, akkor ide kattintva válaszd inkább az ARANY TAGSÁG-ot, hogy korlátlanul hozzáférhess minden útmutatóhoz. 

A szűrőt nem szabad tisztítani, kifújni! Évente újat kell venni, nem drága.

FIGYELMEZTETÉS!

Lusta smart tulajdonos a levehető fekete kis rács nyílásán próbálja kicserélni a pollenszűrőt, de csak úgy tudja betenni, ha meggyűri / megtöri és ilyenkor a szűrő mellett bejut a levegő, így olyan, mintha nem is lenne benne, nem is cserélte volna ki. Legyél okos, ne a kis résen keresztül tedd be a pollenszűrőt, hanem az alábbi útmutató alapján – még így ha sokkal bonyolultabb is, de legalább a pollenszűrő valóban szűrni fog és betölti a funkcióját, amiért vetted és amiért betetted.

Szükséges eszközök:
– Új pollenszűrő (az autód típusa alapján bármelyik autó alkatészboltban kapsz)
– T25, T30 torxfej és behajtó

Nehézség: Könnyű
Idő: 40 perc

A művelet legbonyolultabb része, hogy le kell venned az autó elején található komplett műanyag borítást, amiről a “Első panel eltávolítása” képes útmutatóban olvashatsz bővebben. Ha sikerült leszedned az smartod elejét, akkor ez a látvány fogad. Ha az autódon még rajta van a képen látható narancssárga borítás, akkor azt is vedd le. (a legtöbb smarton ez már nincs rajta)

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

A pollenszűrő dobozát az utasoldalon találod a szélvédőmosó tartály betöltő-gégecsöve mögött. A fekete dobozán figyelmeztető matrica hívja fel a figyelmünket a ránk leselkedő veszélyekre. Mindig leállított gépjárműnél végezzük a cserét, kulcs a zsebünkben legyen, nehogy valaki véletlen bekapcsolja az ablaktörlőt, mert télen elég lesz a kétujjas kesztyű is! A doboz fedelét kis fülek tartják a házon. Ezeket kioldva megpillantjuk a szűrőt (vagy a helyét, ha nincs benne).

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

A régi filtert húzzuk ki a helyéről, figyeljük meg, hogy hogy volt betéve. (feltételezve, hogy nem fordítva volt behelyezve). Ha koszos a szűrőház belseje, akkor takarítsuk ki.

Az új szűrő oldalán levő kis nyilak jelölik a levegő irányát. Ezek a nyilak befelé, az autó felé mutassanak. Ha betettük, és szépen illeszkedik, akkor mehet vissza a fedele, a sárga kereszt műanyag (ha van olyanod).

Ilyenkor még érdemes a folyadékszinteket is ellenőrizni és szükség esetén után tölteni, hiszen így sokkal egyszerűbb (hűtőfolyadék, fékfolyadék, szélvédőmosó).

Ha minden megvan, akkor tedd vissza az első panelt, azaz a smartod komplett első műanyag borítását és készen is vagy.