Ez a funkció automatikusan bezárja az ajtókat elindulás után, amikor eléred a 10-15km/h sebességet és kívülről a kilincsekkel nem nyithatóak az ajtók. Ebben az útmutatóban találod a funkció ki- és bekapcsoláshoz szükséges leírását.

Belülről továbbra is nyithatóak maradnak az ajtók, de a biztonságod érdekében kívülről nem. Amikor kinyitod az egyik ajtót, a biztonság fenntartása végett a másik ajtó attól még zárva marad.

Mi történik baleset esetén?
A rendszer automatikusan kinyitja mindkét ajtót, ha balesetet érzékel, ez lehetővé teszi a tűzoltók és orvosok számára, hogy hozzáférjenek az utasokhoz.

Mi értelme ennek a rendszernek?
Az indításgátlók és a riasztók miatt az autókat manapság nehezebb lopni, a tolvajok az emberektől könnyebben elveszik az autót, amikor például megállnak a lámpánál. Alig néhány másodpercig tart, hogy a rabló kinyissa az ajtódat, kihúzzon az utasülésből és elinduljon a smartoddal. Esetleg a utasoldalon szálljon be melléd és fegyverrel kényszerítsen, hogy szállj ki az autódból.

Ez csak Amerikában történik, nem?
Sajnos nem. Egyre több esetben hallani, hogy Európában és ezáltal nálunk is terjednek ezek a módszerek.

Elérhető az összes smartra?
Sajnos nem, csak a 2003 utáni 450 (700 cm3-es) Fortwo, 451 (999 cm3-es) Fortwo, Roadster és 2014 utáni 453 modelleken.

Automatikusan lezáródó ajtók elindulás után funkció bekapcsolása:

Zárolt tartalom klubtagok részére!

Minimum "EZÜST TAGSÁG"-gal olvasható tovább!

Mi tartozik az EZÜST Tagsághoz?

Hozzáférés az összes:

- SMART Karbantartási Tipphez

- Otthoni Hibamegállapítási Útmutatóhoz

- SMART Tudástár anyaghoz

- Nőknek SMART Tanácsokhoz

- SMART Szervizek és Bontók listájához

 

 

Érdemes ezt választanod, ha már van smartod vagy most fogsz venni és gyorsan szeretnél választ kapni a napi smart használattal kapcsolatos kérdéseidre és spórolni szeretnél az alapvető karbantartási munkákon, mert amit tudsz Te magad szeretnéd otthon elvégezni és ehhez keresel útmutatókat.

 

Mikre fogsz választ kapni?

Napi használattal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása.

Smart Karbantartás (pl.: olaj, szűrő cserék és egyéb otthon is könnyen elvégezhető rendszeres karbantartások képes útmutatókkal)

 

 

Spórold meg a tanulópénzt ezzel a Tagsággal! A legtöbb felmerülő karbantartási teendőt otthon is el tudod végezni. Ha pedig valamit mégsem, akkor az útmutatók és hibaleírások alapján felkészülten érkezhetsz a szervizbe, így nem tudnak majd átvágni.

 

 

A Tagság 1 évig érvényes a kiváltás napjától számítva.

 

 

 

Az EZÜST Tagság ára most csupán 5.990 Ft, mellyel az oldalon lévő fent felsorolt összes EZÜST fokozatú zárt tartalom elérhető korlátlanul.

 

Ha már van EZÜST TAGSÁGOD, akkor lépj be. Ha még nincs, akkor lentebb tudod kiváltani:

 

Ha szeretnél hozzáférni ehhez és az összes további EZÜST fokozatú költéscsökkentő SMART útmutatóhoz, hogy rengeteg pénzt, időt és idegeskedést megspórolhass, akkor kattints az alábbi gombra és váltsd ki a Tagságot:

 

 

KIVÁLTOM A TAGSÁGOT

 

FONTOS: ha az általános karbantartáson felül Te magad szeretnéd otthon megjavítani a smartod felmerülő hibáit is és ehhez szükséged van szerelési útmutatókra, akkor ide kattintva válaszd inkább az ARANY TAGSÁG-ot, hogy korlátlanul hozzáférhess minden útmutatóhoz.