Így tedd tönkre a smartod egy pillanat alatt

1673

Egyre többen próbálják ki milyen, amikor az interneten terjedő otthoni barkácsmódszerekkel kikapcsolják a smartjuk kipörgésgátlóját.

A kipörgésgátló legalább ugyanakkora nyűg tud lenni, mint amilyen hasznos. A legtöbbször észrevétlenül teszi a dolgát és egy átlagos út alatt tucatszor menti meg az életünket. Vannak viszont helyzetek, mikor nagyon megnehezíti az életünket. Nagy hóban vagy jeges úton, emelkedőn, saras, pocsolyás, csúszós földúton, füvön az elindulás sokszor lehetetlen miatta.

Mi történik olyankor? Valamelyik kerék megcsúszik, a komputer ezt érzi és elveszi a gáz, hiába nyomjuk mi tövig a pedált az autó egy tapodtat sem mozdul. Ha nincs valaki, aki megtolja vagy meghúzza az autónkat, akkor az autó egész egyszerűen ott marad, nem mozdul. Ezért jó, ha van a kis fiókban egy kipörgésgátló kikapcsoló modul, mert soha nem tudhatjuk mikor lesz rá szükség. Ha már megvan a baj, akkor késő mérgelődni rajta.

A kipörgésgátló kikapcsolása utólag nem is lenne gond, sok smart tulajdonos autója gyárilag nem tudja ezt a funkciót és mindenféle interneten terjedő otthoni barkácsmódszerekkel érik el a kívánt eredményt, ezzel spórolva pár ezer forintot, ami legtöbbször zárlathoz, a központi komputer tönktevéséhez, rosszabb esetben zárlat okozta elektromos tűzhöz vezet több százezres vagy milliós kárt okozva. A sérülésekről nem is beszélve.

A barkácsolók nem számolnak azzal, hogy amikor gémkapoccsal vagy – a jobbak – saruval és kapcsolóval zárják rövidre az áramkört, akkor az autójuk egy helyben áll és bár úgy tűnik a szerkezetük stabilan a helyén marad, egészen addig míg el nem indulnak vele és az első farolást meg nem ejtik, utána a nem odaillő eszköz kicsúszik és zárlatot okoz. Ügyetlenebbek félredugják, rossz lábat zárnak rövidre és máris megvan a baj.

Legjobb esetben a központi komputer megy teljesen tönkre, ami zsebbenyúlós összeg és bonyolult művelet cserélni. Rosszabb esetben az egész autó kiég.

Biztonságos kipörgésgátló OBD modul már sok helyen beszerezhető pár ezer forintért, amivel nem kockáztatjuk az autónk és saját testi épségünket.

Ne higgyen senki az okoskodó otthoni barkácsötleteknek, mert ha megvan a baj, akkor utána hiába kéri számon az okoskodót, az nem fogja megfizetni a kárt. A legtöbb ilyen sufni tuner csak kipróbálta egyszer, bohóckodott vele 3 percet majd soha többé nem használta. Az interneten keringő “zárd rövidre az X és Y lábat az OBD-n” ÉLETVESZÉLYES!

Használjatok biztonságos, masszív, jól szigetelt, kapcsolóval ellátott kipörgésgátló kikapcsoló modult, ellenkező esetben hatalmas kárt okozhattok magatoknak és saját vagy mások testi épségét is kockáztatjátok.

Mi ezt a smart fortwo kipörgésgátló ESP off modult ajánljuk. Mi is használjuk rendszeresen, mindig van egy a kocsiban helyzet esetére és extra igénybevételek mellett is biztonságos. Nem csak hasznos, de jót lehet vele bohóckodni. A helyén marad, nem csúszik ki, nem okoz zárlatot. Biztonsági kapcsolóval ellátott.

Készítettünk róla egy videót, amin látszik, hogy nagy igénybevétel mellett is biztonságos a többi otthoni módszerrel ellentétben, amik hamar kicsúsznak és bajt okoznak. Ne kockáztassatok! Szerezzetek be egy biztonságos kipörgésgátló kikapcsoló modult.

Azok, akik nem hallgattak ránk és tönkretették az autójukat, azoknak központi komputer és egyéb alkatrészek beszerzésében tudunk segíteni. Email: [email protected]