Ez a funkció automatikusan bezárja az ajtókat elindulás után, amikor eléred a 10-15km/h sebességet és kívülről a kilincsekkel nem nyithatóak az ajtók. Ebben az útmutatóban találod a funkció ki- és bekapcsoláshoz szükséges leírását.

Belülről továbbra is nyithatóak maradnak az ajtók, de a biztonságod érdekében kívülről nem. Amikor kinyitod az egyik ajtót, a biztonság fenntartása végett a másik ajtó attól még zárva marad.

Mi történik baleset esetén?
A rendszer automatikusan kinyitja mindkét ajtót, ha balesetet érzékel, ez lehetővé teszi a tűzoltók és orvosok számára, hogy hozzáférjenek az utasokhoz.

Mi értelme ennek a rendszernek?
Az indításgátlók és a riasztók miatt az autókat manapság nehezebb lopni, a tolvajok az emberektől könnyebben elveszik az autót, amikor például megállnak a lámpánál. Alig néhány másodpercig tart, hogy a rabló kinyissa az ajtódat, kihúzzon az utasülésből és elinduljon a smartoddal. Esetleg a utasoldalon szálljon be melléd és fegyverrel kényszerítsen, hogy szállj ki az autódból.

Ez csak Amerikában történik, nem?
Sajnos nem. Egyre több esetben hallani, hogy Európában és ezáltal nálunk is terjednek ezek a módszerek.

Elérhető az összes smartra?
Sajnos nem, csak a 2003 utáni 450 (700 cm3-es) Fortwo, 451 (999 cm3-es) Fortwo, Roadster és 2014 utáni 453 modelleken.

Automatikusan lezáródó ajtók elindulás után funkció bekapcsolása:

Zárolt tartalom klubtagok részére!

Minimum "EZÜST TAGSÁG"-gal olvasható tovább!

Ha már van legalább EZÜST vagy ARANY Tagságod, akkor lépj be. Ha nincs, olvass tovább:

  • Ha még nincs EZÜST Tagságod, de már regisztrálva vagy itt az oldalon, akkor lépj be és kövesd a további utasításokat.
  • Abban az esetben pedig, ha még nem vagy regisztrálva itt az oldalon és szeretnél hozzáférni ehhez és a több száz EZÜST Tagság fokozatú költéscsökkentő SMART Tipphez, akkor kattints a lenti "KIVÁLTOM A TAGSÁGOT" gombra és kövesd az utasításokat.