Melyik oldalon van a tanksapka?

Melyik oldalon van a tanksapka?
Smart Fortwo Melyik oldalon van a tanksapka?

Többektől hallottuk már, hogy a benzinkutas a légbeömlőt feltépve a légszűrő tartályába töltötte az üzemanyagot. Hallva ez nagyon vicces, de nem túl szerencsés helyzet. Ha a kutas tudná a trükköt, mellyel a SMART autógyár (is) üzen nekünk, akkor az ilyen nem fordulhatna elő – talán csak viccből.

A demonstrációhoz (szinte) teljesen el kellett használnunk a tankból az üzemanyagot és egy SW EXCLUSIVE Fortwo Cabrio-nál, mely 6-7 liter között bármikor megzabál ez izgalmas feladat – tudni illik, nem biztos, hogy eljut az ember lánya a következő kútig. Nekünk szerencsénk volt, Budapesten tartózkodtunk épp.

Ha soha sem tudod melyik oldalon van a tanksapka, akkor ez a cikk Neked szól, mert 2 egyszerű módszer is van ennek kiderítésére – azon kívül, hogy kiszállsz az autóból és fej vakargatva kerülgeted azt, mint a kutya, ami épp le akarja hugyozni a frissel polírozott alufelnid.

1. módszer:

Nem minden SMART-ban van aktiválva gyárilag a funkció – a tuning után ez nekünk is kimaradt, később kellett újraaktiválni. A megfelelő műszerrel és tudással egy SMART szervizes (ha nem ismersz ilyet, írj nekünk és ajánlunk a környezetedben valakit) könnyedén be tudja Neked kapcsolni, ha netán nem lenne az autóban a kis JOBBRA mutató nyilacska az üzemanyag jelző pöttyök mellett.

Ugye már kitalálod, hogy melyik oldalon van a tanksapka? Igen, jobb oldalt, amerre a nyíl mutat.

2. módszer:

Ha netán nem lenne aktiválva az autódban a visszaszámláló funkció és ezért a nyilacska sem jelenik meg, semmi gond. Van másik módszer is a tanksapka helyének meghatározására. Nézd meg a kijelző bal felső sarkában a benzinkút jelet. Melyik oldalán van a cső? Persze, hogy a jobb oldalon.

Látod? Ilyen egyszerű megtudni gyorsan, kiszállás nélkül, hogy melyik oldalon van a tanksapka és ezzel elkerülve, hogy rossz oldalára állj a kútnak, vagy rosszabb esetben a levegőnyílásba tankolj : )