Allergiás vagy? Akkor ez a részletes képes útmutató a pollenszűrő cseréről érdekelni fog! Végezd el a cserét minél előbb. Ezzel az útmutatóval nem fog gondot okozni:

Zárolt tartalom klubtagok részére!

Minimum "EZÜST TAGSÁG"-gal olvasható tovább!

Ha már van legalább EZÜST vagy ARANY Tagságod, akkor lépj be. Ha nincs, olvass tovább:

  • Ha még nincs EZÜST Tagságod, de már regisztrálva vagy itt az oldalon, akkor lépj be és kövesd a további utasításokat.
  • Abban az esetben pedig, ha még nem vagy regisztrálva itt az oldalon és szeretnél hozzáférni ehhez és a több száz EZÜST Tagság fokozatú költéscsökkentő SMART Tipphez, akkor kattints a lenti "KIVÁLTOM A TAGSÁGOT" gombra és kövesd az utasításokat.

A szűrőt nem szabad tisztítani, kifújni! Évente újat kell venni, nem drága.

FIGYELMEZTETÉS!

Lusta smart tulajdonos a levehető fekete kis rács nyílásán próbálja kicserélni a pollenszűrőt, de csak úgy tudja betenni, ha meggyűri / megtöri és ilyenkor a szűrő mellett bejut a levegő, így olyan, mintha nem is lenne benne, nem is cserélte volna ki. Legyél okos, ne a kis résen keresztül tedd be a pollenszűrőt, hanem az alábbi útmutató alapján – még így ha sokkal bonyolultabb is, de legalább a pollenszűrő valóban szűrni fog és betölti a funkcióját, amiért vetted és amiért betetted.

Szükséges eszközök:
– Új pollenszűrő (az autód típusa alapján bármelyik autó alkatészboltban kapsz)
– T25, T30 torxfej és behajtó

Nehézség: Könnyű
Idő: 40 perc

A művelet legbonyolultabb része, hogy le kell venned az autó elején található komplett műanyag borítást, amiről a “Első panel eltávolítása” képes útmutatóban olvashatsz bővebben. Ha sikerült leszedned az smartod elejét, akkor ez a látvány fogad. Ha az autódon még rajta van a képen látható narancssárga borítás, akkor azt is vedd le. (a legtöbb smarton ez már nincs rajta)

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

A pollenszűrő dobozát az utasoldalon találod a szélvédőmosó tartály betöltő-gégecsöve mögött. A fekete dobozán figyelmeztető matrica hívja fel a figyelmünket a ránk leselkedő veszélyekre. Mindig leállított gépjárműnél végezzük a cserét, kulcs a zsebünkben legyen, nehogy valaki véletlen bekapcsolja az ablaktörlőt, mert télen elég lesz a kétujjas kesztyű is! A doboz fedelét kis fülek tartják a házon. Ezeket kioldva megpillantjuk a szűrőt (vagy a helyét, ha nincs benne).

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép smart fortwo 450 pollenszűrő csere leírás útmutató kép

A régi filtert húzzuk ki a helyéről, figyeljük meg, hogy hogy volt betéve. (feltételezve, hogy nem fordítva volt behelyezve). Ha koszos a szűrőház belseje, akkor takarítsuk ki.

Az új szűrő oldalán levő kis nyilak jelölik a levegő irányát. Ezek a nyilak befelé, az autó felé mutassanak. Ha betettük, és szépen illeszkedik, akkor mehet vissza a fedele, a sárga kereszt műanyag (ha van olyanod).

Ilyenkor még érdemes a folyadékszinteket is ellenőrizni és szükség esetén után tölteni, hiszen így sokkal egyszerűbb (hűtőfolyadék, fékfolyadék, szélvédőmosó).

Ha minden megvan, akkor tedd vissza az első panelt, azaz a smartod komplett első műanyag borítását és készen is vagy.